Επιλέγοντας επαγγελματική ατζέντα για τη νέα χρονιά

0
Όταν πλησιάζει το τέλος μίας χρονιάς, οι περισσότεροι αναζητούμε μία νέα επαγγελματική ατζέντα-σημειωματάριο για την επόμενη η οποία και θα κληθεί να φιλοξενήσει υπενθυμίσεις για meetings, δουλειές που πρέπει να τρέξουν κι όλα αυτά που συνθέτουν την επαγγελματική καθημερινότητα. Επιλογές σε επαγγελματικές ατζέντες – σημειωματάρια αναμφισβήτητα υπάρχουν πολλές, ας δούμε ωστόσο ποια πρέπει να είναι τα βασικά κριτήρια για να επιλέξουμε αυτή που θα κάνει τη δουλειά μας καλύτερα:
 

Κριτήριο 1ο:  επιλέγουμε επαγγελματική ατζέντα με βάση τις απαιτήσεις του επαγγέλματός μας.

Έτσι υπάρχουν επαγγέλματα που έχουν αυξημένες απαιτήσεις και άλλα που η καθημερινότητά τους καλύπτεται από μία μικρή ατζέντα που διαθέτει χώρο μισής σελίδας για κάθε ημέρα.

 

 
Κριτήριο 2ο:  η ατζέντα πρέπει να είναι εύκολη στη μεταφορά της – συνεπώς καλό είναι να μην είναι  ιδιαίτερα ογκώδης
 
Είναι σαφώς προτιμότερο λοιπόν να επιλέγουμε μία ατζέντα πιο "λιτή'' σχεδιαστικά που να κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλουμε.
 
Κριτήριο 3ο:  πρέπει να είναι ανθεκτική.
 
Αυτή είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νέα ατζέντα – σημειωματάριο προορίζεται για να μας συντροφεύσει για τους επόμενους 12 μήνες και να περιέχει πράγματα απόλυτα χρήσιμα για την καθημερινότητά μας. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μία επαγγελματική ατζέντα που τα φύλλα της στην πορεία αρχίζουν να …φυλλοροούν. Δεδομένου δε ότι προορίζεται για …σκληρή μεταχείριση λόγω της καθημερινής της χρήσης, καλό είναι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής της.
 
Κριτήριο 4ο:  επιλέγουμε μία ατζέντα που δεν έχει περιττά "καλούδια".
 
Ένα απλό παράδειγμα: παλιότερα ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής ατζέντας κάλυπτε ο τηλεφωνικός κατάλογος. Στην σημερινή εποχή κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό το smartphone τους. Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα "εργαλεία" που διέθεταν οι ατζέντες παλιά κοπής όπως, έξτρα θήκες για έγγραφα, χάρτες κ.ο.κ.
 
 
Αυτά θα πρέπει να είναι λοιπόν τα 4 βασικά κριτήρια – ή τουλάχιστον 4 από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της κατάλληλης επαγγελματικής ατζέντας για τη νέα χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό δε, να μην παρασυρθούμε από τα περιττά 'extra' που θα προσφέρει κάποιο προιόν αλλά να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές μας επαγγελματικές ανάγκες γιατί αυτό θα είναι τελικά που θα ανταποκριθεί και καλύτερα στη δουλειά για την οποία το προορίζουμε.
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ