7 λάθη στο βιογραφικό που πρέπει να αποφεύγουμε

0

To βιογραφικό σημείωμα είναι ο καθρέφτης του υποψηφίου όχι μόνο όσον αφορά τις σπουδές, τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές του αλλά και την όλη προσωπικότητα και παρουσία του. Γι' αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν ετοιμάζουμε το CV μας – ακόμη και σε απλά πράγματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ίσως ασήμαντα.

Το Fortune λοιπόν καταγράφει τα εφτά βασικά λάθη που πρέπει ν' αποφύγουμε. Όπως μάλιστα αναφέρει ο Νταγκ Άρμς, αντιπρόεδρος στην εταιρεία προσλήψεων Kelly Services, «ένας αρχικός έλεγχος του βιογραφικού διαρκεί 30 δευτερόλεπτα». Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ο «εξεταστής» ψάχνει τα λάθη για ν' απορρίψει το βιογραφικό και να περάσει στο επόμενο.

Ο κατάλογος λοιπόν με τα 7 βασικά λάθη στο βιογραφικό μας σημείωμα που πρέπει ν' αποφεύγουμε:

Χρησιμοποιούμε μία γελοία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έχουμε γεμίσει το βιογραφικό μας με ορθογραφικά και γραμματικά λάθη.

Συμπεριλαμβάνουμε πολλά χρώματα, τρελές γραμματοσειρές και άλλα γραφιστικά κόλπα.

Δεν χρησιμοποιούμε λέξεις – κλειδιά.

Δεν αναφερόμαστε με σαφήνεια στα επιτεύγματά μας.

> Έχουμε γράψει ατελείωτα "κατεβατά".

Δεν αναφέρουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 

Μακριά λοιπόν από πολυλογίες, περιττά σχεδιαστικά κόλπα που απλά κουράζουν και γενικότητες. Η σαφήνεια, η λιτότητα, η προσοχή στην ορθογραφία και την έκφραση και ο συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός των γεγονότων που αναφέρουμε στο βιογραφικό μας σημείωμα, μας δίνουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση αξιολόγησης και να μην κοπούμε από τα "προκριματικά".

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ