Ο ‘Τρελαντώνης’ της Π. Δέλτα στο Ακροπόλ

0

Ο  Τ ρ ε λ α ν τ ώ ν η ς , το τόσο αγαπημένο αυτό παιδικό βιβλίο της σπουδαίας Πηνελόπης Δέλτα με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελληνόπουλων, μεταφέρθηκε στο σανίδι του θεάτρου Ακροπόλ.

Η παράσταση -όπως αναφέρεται στο site του θεάτρου- αναπολεί νοσταλγικά την αθωότητα των περασμένων εποχών, αποδίδοντάς τη, όμως, μέσα από σύγχρονες, νεοτερικές χορευτικές και σκηνοθετικές τεχνικές. Αυτό το μπόλιασμα του κλασικού με το καινοτόμο βρίσκεται στην καρδιά της παράστασης.
Στην προσπάθεια ακριβούς ανασύστασης του κλίματος της εποχής, αρωγός και σημαντικός συνεργάτης είναι το Μουσείο Μπενάκη, που παραχώρησε από το Ιστορικό του Αρχείο πολύτιμο οπτικό υλικό για το εικαστικό μέρος (προβολές, βίντεο) που επί σκηνής συνδράμει τους ηθοποιούς και τους μουσικούς.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνογράφος Γιάννης Μεζικώφ ενώ η μουσική ερμηνεύεται από τους μουσικούς ζωντανά επί σκηνής.

Μία σύντομη περίληψη από το βιβλίο – έτσι για να έχουμε μία πρώτη γεύση προτού δούμε την παράσταση με τα παιδιά μας:

Ο Αντώνης και τα τέσσερα αδέρφια του φιλοξενούνται για τις διακοπές του καλοκαιριού στον Πειραιά, στο σπίτι των θείων τους. Οι γονείς του Αντώνη ζούνε στην Αίγυπτο και εκείνο το καλοκαίρι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Έτσι, με σκηνικό τα παλιά αρχοντικά και τις ολόδροσες αυλές τους, ο Αντώνης σκαρφίζεται του κόσμου τις σκανταλιές, μπλέκει σ' αυτές και τ' αδέλφια του, επισύροντας στο τέλος την τιμωρία της αυστηρής θείας του. Αυτό όμως που κερδίζει το θαυμασμό όλων είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα του μικρού ήρωα, όταν για χάρη της αλήθειας παραδέχεται αντρίκια κάθε του αταξία.

 

Χ ρ η σ τ ικ ά  

Θέατρο Ακροπόλ – Παιδική σκηνή
Ιπποκράτους 9 – 11 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
τηλέφωνο 210-3643700

Ώρες & ημέρες παραστάσεων:
Σάββατο 15.00
Κυριακή 11.30 & 15.00

Τιμές εισιτηρίων:
Ενήλικες 12 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ

Web site:  www.acropoltheater.gr

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ