Σαλπάρουμε online!

0
 Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι Έλληνες μπορεί να έχουμε πολλά καλά – η οργάνωσή μας όμως, δεν είναι ένα από αυτά. Αυτό ισχύει ακόμη κι όταν πρόκειται για την πιο ευχάριστη περίοδο της χρονιάς – αυτή των διακοπών. Έτσι συνήθως, ψάχνουμε τελευταία στιγμή για δρομολόγια πλοίων, εισιτήρια, δωμάτια κ.ο.κ.
Το internet λοιπόν,  έρχεται να βοηθήσει κι εδώ, γλιτώνοντάς μας χρόνο και τρέξιμο αφού μπορούμε να κάνουμε κράτηση εισιτηρίων για τα πλοία που θα μας μεταφέρουν στο νησί που επιλέξαμε, από την οθόνη του υπολογιστή μας.
 
Ιδού λοιπόν, μια πλήρης "χαρτογράφηση"  για το πως μπορούμε να κάνουμε online κράτηση εισιτηρίων στα sites των πιο γνωστών ακτοπλοικών εταιριών:   
 
B l u e  S t a r  F e r r i e s :
 
Η Blue Star Ferries προσφέρει δρομολόγια προς ένα μεγάλο αριθμό νησιών, όπως, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ίο και πολλά άλλα
Έτσι, στο δικτυακό τόπο της εταιρίας, στην 1η σελίδα της ενότητας "Book online" προσφέρονται αναλυτικές πληροφορίες  για τις διαδικασίες online booking, παραλαβής των εισιτηρίων κλ.π.  ενώ στη συνέχεια ο επισκέπτης επιλέγει να πατήσει το κουμπί "Γραμμές εσωτερικού" ή ''Ελλάδα-Ιταλία'' (ανάλογα με τον προορισμό του) και να προχωρήσει στην online κράτηση.
 
M i n o a n  L i n e s :
 
H γνωστή εταιρία προσφέρει δυνατότητα on line κράτησης εισιτηρίων τόσο από ειδικό box στην πρώτη σελίδα του site της, όσο και από την ειδική ενότητα "Κρατήσεις" όπου μάλιστα ο επισκέπτης μπορεί να βρει και τις ειδικές προσφορές της εταιρίας για τα δρομολόγια εσωτερικού.
 
H e l l e n i c  S e a w a y s :
 
Το "On line booking" είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κάποιος όταν μπαίνει στο site της Hellenic Seaways κι αυτό δείχνει καθαρά τη σημασία που δίνει και η συγκεκριμένη εταιρία στο θέμα των online κρατήσεων. Η όλη διαδικασία έχει 6 βασικά βήματα και η συγκεκριμένη ενότητα του δικτυακού τόπου της εταιρίας είναι εξαιρετικά αναλυτική.
Πριν βέβαια κάνει την online κράτηση ο επισκέπτης, θα πρέπει να επισκεφτεί την ειδική ενότητα με τα  δρομολόγια ώστε να έχει μία σαφή εικόνα ποιο είναι αυτό που τον ενδιαφέρει.  Τα πλοία της εταιρίας καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα προορισμών όπως, Κυκλάδες, Σποράδες, Σαρωνικό κι άλλους.
 
A N E K  L i n e s :
 
Και στην πρώτη σελίδα του site της ANEK Lines, το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι το ειδικό box με τις online κρατήσεις. Παράλληλα, στη δεξιά πλευρά της σελίδας ο επισκέπτης μπορεί να δει το box με τις ειδικές προσφορές για τρίτεκνους-πολύτεκνους, τις εκπτώσεις για παιδιά κ.ο.κ. Τέλος, χρηστικό είναι το ότι στην 1η σελίδα του site ο χρήστης μπορεί να δει και τα δρομολόγια που προσφέρουν τα πλοία της εταιρίας, κάτι που θα προηγηθεί της online κράτησης.
 
N E L  L i n e s :
 
Η εταιρία προσφέρει δρομολόγια σε μία σειρά προορισμούς όπως Κυκλάδες, Β.Α. Αιγαίο, Σποράδες, ακόμη και Τουρκία. Οι online κρατήσεις γίνονται κι εδώ εύκολα από ένα ειδικό boxάκι στη δεξιά πλευρά της 1ης σελίδας του site της NEL.
 
S T R I N T Z I S   F E R R I E S :
 
Τα πλοία της Strintzis Ferries μας ταξιδεύουν στα Επτάνησσα – σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Οι online κρατήσεις δε, για τον προορισμό που μας ενδιαφέρει, γίνονται από τη σχετική ειδική ενότητα του strintzisferries.gr.
 
A E G E A N  S P E E D  L I N E S 
 
Η Aegean Speed Lines, με παρουσία από το 2005 στις Ελληνικές θάλασσες, πραγματοποιεί δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Κυκλάδων, Σέριφο, Σίφνο και Μήλο. Πατώντας το tab "online κράτηση'' στην 1η σελίδα του site, ο ενδιαφερόμενος μπορεί ακολουθώντας τις σχετικές επιλογές (είδος κράτησης, αναχώρηση από …, κ.ο.κ.) να κάνει online κράτηση εισιτηρίων για τον προορισμό που επιθυμεί. 
Θα προτείναμε δε κι εδώ, να ρίξει πρώτα μια προσεκτική ματιά στις ειδικές προσφορές της εταιρίας για πολύτεκνους, φοιτητές, μόνιμους κάτοικους νησιών κλ.π.
 
A N E K  –  S U P E R F A S T :
 
Εδώ και 2 χρόνια η ΑΝΕΚ LINES και η SUPERFAST FERRIES εκτελούν συνδυασμένα δρομολόγια, στις γραμμές:
– Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Aνκόνα  και,
– Πειραιά – Ηράκλειο.
 
Το online booking γίνεται από την ειδική ενότητα "On line booking'' του anek-superfast.gr ενώ σε κάθε βήμα που κάνει ο ενδιαφερόμενος για να ολοκληρώσει την κράτηση, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές που κάνουν την όλη διαδικασία απλούστερη.
 
F A S T  F E R R I E S :
 
H Fast Ferries μας ταξιδεύει από το λιμάνι της Ραφήνας προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Το online booking μπορεί να γίνει από την πρώτη σελίδα του site της εταιρίας ενώ υπάρχουν ειδικές προσφορές για τρίτεκνους, πολύτεκνους, φοιτητές, παιδιά 5-10 ετών, ΑΜΕΑ καθώς και για τις περιπτώσεις της αυθημερόν επιστροφής και των ομαδικών μετακινήσων.
 
V E N T O U R I S  F E R R I E S :
 
Τα πλοία της εταιρίας μας ταξιδεύουν προς μία σειρά από νησιωτικούς προορισμούς όπως Σέριφο, Κύθνο, Μήλο Κίμωλο, κ.α. (δείτε αναλυτικά εδώ), ενώ στην ειδική ενότητα "online κρατήσεις" (αλλά και απευθείας από το σχετικό box στην πρώτη σελίδα του site) ο επισκέπτης μπορεί να κάνει την κράτησή του άμεσα από τον υπολογιστή του.
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ