Μαρίνα Φλοίσβου: ιδανική για Κυριακάτικη ‘απόδραση’

0

Η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί αναμφισβήτητα μια κορυφαία επιλογή για μια Κυριακάτικη οικογενειακή εξόρμηση στην παραλιακή – ένα πραγματικό υπόδειγμα ανάδειξης και τουριστικής εκμετάλλευσης ενός τμήματος της παραλίας των νοτίων προαστίων.

Και πως να μην είναι. Η Μαρίνα στο Φλοίσβο τα έχει όλα: εξαιρετικά cafe με θέα τη θάλασσα, εστιατόρια, χώρους αναψυχής για τα παιδιά, καταστήματα ένδυσης αλλά και παραδοσιακών προιόντων καθώς και άφθονους χώρους για περπάτημα τόσο στην παραλία όσο και στα διάσπαρτα παρκάκια που βρίσκονται μέσα στην συνολική έκταση των 56.000 τ.μ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μαρίνα ελιμενισμού των σκαφών προσφέρει περίπου 250 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες πάνω από το 50% μπορούν να φιλοξενήσουν θαλαμηγούς μήκους άνω των 30 μέτρων, μέσα σε μία συνολική έκταση 3.800 τ.μ.

Ένα θέμα που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι ότι τo parking πέριξ της μαρίνας είναι ελεύθερο και με αρκετούς προσφερόμενους χώρους – αν και την Κυριακή το πρωί που ο κόσμος συρρέει από κάθε γωνιά της Αθήνας θα ζοριστούμε κάπως.

Πλωτο ναυτικο μουσειο, θωρηκτο Γ. Αβερωφ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι εάν νομίζετε ότι τα παραπάνω είναι αρκετά για σας πείσουν, το Praktikesidees.gr έρχεται με μία ακόμη πρόταση:

Αφού πιούμε το καφεδάκι μας, περπατήσουμε ανασαίνοντας της θαλασσινή αύρα και αφήσουμε τα παιδιά μας να τα δώσουν όλα στους προσφερόμενους χώρους αναψυχής (με κούνιες, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και πολλά άλλα) ας μην ξεχάσουμε και κάτι που θα ενισχύσει την κουλτούρα μας και την αυτογνωσία μας ως Έλληνες. Ας επισκεφθούμε λοιπόν το περίφημο θωρηκτό 'Γ. Αβέρωφ' που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και που αποτελεί ένα καράβι – θρύλο για τον τόπο μας. Καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1910, έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη μεταφορά των ξεριζωμένων Μικρασιατών κατά τη Μικρασιατική καταστροφή καθώς και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλέον λειτουργεί ως μουσείο και η επίσκεψη σε αυτό πραγματικά θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.  

Το πλωτό ναυτικό μουσείο, θωρηκτό 'Γ. Αβέρωφ' λειτουργεί τις καθημερινές 9π.μ. – 4μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10π.μ. – 5μ.μ.

 

Χ ρ η σ τ ι κ ά :

Μαρίνα Φλοίσβου:

www.flisvosmarina.com

http://www.palaiofaliro.gr/Default.aspx?id=1502&nt=18

Πλωτό Ναυτικό Μουσείο, θωρηκτό 'Γ.Αβέρωφ' : www.bsaverof.com 

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ