Πάμε ταξίδι; Η λίστα με τα απαραίτητα

0

Κάθε ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, είναι και πρέπει να είναι απόλαυση! Καμιά φορά όμως η κακή προετοιμασία δημιουργεί προβλήματα που μας χαλάνε τη διάθεση. Επειδή λοιπόν αυτό πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία, ιδού μια λίστα με τα βασικά της προετοιμασίας ώστε να μην αφήσουμε τίποτε να μας χαλάσει το κέφι αλλά και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις:

1. Προτού ξεκινήσουμε ελέγχουμε προσεκτικά αν διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το ταξίδι. Εισιτήρια (το βασικότερο φυσικά), ταυτότητα και άδεια οδήγησης (εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε με αυτοκίνητο), έγγραφα που αφορούν το ξενοδοχείο διαμονής, διαβατήριο, βίζα (εφόσον απαιτούνται λόγω του προορισμού μας). Όλη αυτήν την κουραστική άλλα απαραίτητη…χαρτούρα τη συγκεντρώνουμε σε ένα φάκελο και την έχουμε πάντα φυλαγμένη σε κάποιο σημείο άμεσης προσέγγισης – π.χ. στο σακίδιο ώμου που θα έχουμε πάντα μαζί μας ή στο κλασικό τσαντάκι μέσης, τη θρυλική «μπανάνα».

2. Αφήνουμε στους οικείους μας τα τηλέφωνα στα οποία θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Δηλαδή το κινητό μας (που πιθανόν ήδη το έχουν) και κυρίως το κινητό κάποιου από την παρέα μας (για την περίπτωση που δε θα πιάνει το δικό μας) αλλά και το τηλέφωνο του ξενοδοχείου που θα μείνουμε.

3. Όταν φτάσει η ώρα για να φτιάξουμε τη βαλίτσα μας, να θυμόμαστε ότι ένας είναι ο χρυσός κανόνας: δεν τη φορτώνουμε με περιττά και εν πολλοίς άχρηστα για το ταξίδι πράγματα! Παίρνουμε μόνο τα απαραίτητα ρούχα. Μην ξεχνάμε ότι όλο και κάτι θα αγοράσουμε από εκεί που θα πάμε. Συνεπώς η βαλίτσα θα είναι πρέπει να έχει κάποιο περιθώριο χώρου για να φιλοξενήσει και τα καινούρια μας αποκτήματα. Επίσης, απαραίτητη είναι η ύπαρξη ενός μικρού φαρμακείου εφοδιασμένου με κάποια φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως:

– Αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη,
– Αντιεμετικά και αντιδιαρροικά,
– Ιώδιο και ένα κουτάκι hansaplast ή κάτι αντίστοιχο.
 
Τέλος στο σακβουαγιάζ μας πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσουμε:
 
– Μία οδοντόβουρτσα μεγέθους ταξιδιού και μία αντίστοιχου μεγέθους οδοντόκρεμα.
– Για τους άνδρες, έναν αφρό ξυρίσματος, επίσης μεγέθους ταξιδιού κι ένα-δύο ξυραφάκια.
– Ένα νυχοκόπτη.
– Μία χτένα ή βούρτσα ταξιδίου.
 
4. Να θυμόμαστε πάντα έναν βασικό κανόνα: στο σακίδιό που θα πάρουμε μαζί μας, τοποθετούμε πάντα τα ελαφριά πράγματα στο κάτω μέρος του και τα πιο βαριά από πάνω. Έτσι θα νιώθουμε λιγότερο βάρος και θα κινούμαστε καλύτερα.
 
5. Για το σακίδιο των παιδιών:
 
– Όσον αφορά τα ρούχα ισχύει πάνω – κάτω ότι και για τους ενήλικες. Δεν χρειάζονται υπερβολές στα ρούχα.  Ίσως κάτι παραπάνω σε σχέση με τους μεγάλους, καθώς τα παιδιά έχουν την τάση να λερώνονται ευκολότερα.
– Δεν πρέπει να λησμονήσουμε την απαραίτητη ποσότητα σε πάνες εφόσον το παιδί μας είναι μωρό ακόμη (οι μαμάδες έχουν πάντα την εμπειρία  να υπολογίσουν σωστά τον απαραίτητο αριθμό).
– Ένα μικρό φαρμακείο είναι πάντα απαραίτητο καθώς τα παιδιά είναι πάντα πιο ευάλωτα. Το φαρμακείο θα πρέπει  σε γενικές γραμμές να περιλαμβάνει:
Το κατάλληλο φάρμακο και στην απαραίτητη ποσότητα εφόσον το παιδί μας λαμβάνει αγωγή για κάποιο θέμα υγείας.
Αλοιφή για δερματικούς ερεθισμούς (κοκκινίλες – τσιμπήματα από έντομα κ.ο.κ.)
Ιώδιο και ένα κουτάκι ή κάτι αντίστοιχο (αυτό βέβαια πιθανότατα να υπάρχει ήδη στο φαρμακείο των μεγάλων).
Τέλος, εάν το παιδί είναι μικρό, καλό είναι να φέρει επάνω του μία καρτούλα όπου θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμό του και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας μας.
 

 

Λαμβάνοντας υπόψιν μας την παραπάνω λίστα μειώνουμε σημαντικά τις πιθανότητες να ξεχάσουμε κάτι σημαντικό που θα μας δημιουργήσει προβλήματα ή θα μας χαλάσει το κέφι κατά τη διάρκεια της μικρής ή μεγάλης μας "απόδρασης''. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες!

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ