Οι καταρράκτες του Δρυμώνα στην Εύβοια

0

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα στη Εύβοια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξαίσιας και πολλές φορές κρυμμένης ομορφιάς του Ελληνικού τοπίου – μιας ομορφιάς που εκτός των άλλων έχει κι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό: δεν είναι ποτέ μονότονη καθώς μπορεί και συγκεράζει πλήθος διαφορετικών χαρακτηριστικών.

Για το πώς πήρε η περιοχή την ονομασία της δύο είναι οι κυρίαρχες εκδοχές: είτε από τους άφθονους δρυς (βελανιδιές) που την περιβάλλουν είτε από το δριμύ ψύχος που επικρατεί τους χειμερινούς μήνες.

Βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων από την Αθήνα (περίπου δυόμιση ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο).

Η διαδρομή περιλαμβάνει Χαλκίδα, Προκόπι, Ροβιές όπου στο δρόμο κατευθυνόμενοι προς Αιδηψό στρίβουμε στη διασταύρωση προς τη Μονή του Οσίου Δαυίδ. Σε 12 χλμ. περίπου και αφού έχουμε περάσει τη Μονή και τα χωριά Παλιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Δρυμώνας, φθάνουμε στους καταρράκτες.

Στην είσοδο του μονοπατιού υπάρχουν σχετικές ταμπέλες του Δασαρχείου. Κατηφορίζουμε με προσοχή τα στενό αλλά υπέροχο μονοπάτι και σε λίγο βρισκόμαστε στο μεγάλο καταρράκτη που σχηματίζουν τα νερά του Σηπιού ποταμού. Το νερό πέφτει από ύψος περίπου 15 μέτρων και σχηματίζει μια όμορφη λιμνούλα ενώ το τοπίο γύρω είναι μαγευτικό. Η βλάστηση είναι πλούσια με πολλά σπάνια είδη φυτών και δέντρων στα οποία μάλιστα έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με την ονομασία τους για την ενημέρωση του επισκέπτη.  Από τους καταρράκτες ξεκινούν δύο μονοπάτια, ένα για την κορυφή του Ξηρού Όρους και ένα μονοπάτι που μας οδηγεί στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.

Κατά την πεζοπορία προς το μεγάλο καταρράκτη υπάρχει μία mini παιδική χαρά μέσα σε ένα από τα πλατώματα, ιδανική για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας ενώ λίγο μετά τον καταρράκτη υπάρχει κι ένα τουριστικό περίπτερο με καφέ, αναψυκτικά αλλά και φαγητό μέσα σ’ ένα σκιερό-πολύ δροσερό περιβάλλον.

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα είναι μία εξαιρετική επιλογή οικογενειακής εκδρομής, ακόμη και ημερήσιας εφόσον τον οδηγό δεν τον αποθαρρύνουν οι πολλές ώρες στο τιμόνι. Πάντως ο προορισμός σίγουρα θα τον αποζημιώσει!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ