Πως αποφεύγουμε τα διόδια χρησιμοποιώντας τα Google Maps

0

Πόσες φορές έχεις αγανακτήσει για τα χρήματα που πρέπει να πληρώσεις σε διόδια για να φθάσεις στον προορισμό σου και πόσες φορές έχεις ματαιώσει ένα ταξίδι γιατί συνυπολογίζοντας και τα έξοδα για διόδια είδες ότι το πράγμα γίνεται οικονομικά ασύμφορο; Λοιπόν ο ‘πρακτικός τύπος’ σου έχει την εναλλακτική. Λέγεται …Google Maps. Ναι, η γνωστή εφαρμογή της Google που λίγο-πολύ όλοι έχουμε στο κινητό μας.

Το ήξερες λοιπόν ότι τα Google Maps έχουν στις επιλογές της διαδρομής που σου δίνουν και την λειτουργία «αποφυγή διοδίων», μέσω της οποίας σου προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές  χωρίς διόδια ώστε να γλιτώσεις τα έξτρα έξοδα;

Δες λοιπόν εδώ μία προς μία τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για ν’ αποφύγεις τα διόδια χρησιμοποιώντας τα Google Maps σε Android κινητό:

1. Ανοίγεις την εφαρμογή και πατάς το μπλε εικονίδιο δεξιά που γράφει «ΜΕΤΑΒ».

2. Στο πεδίο «Επιλέξτε προορισμό» που υπάρχει στην σελίδα που θα μεταφερθείς, γράφεις την τοποθεσία στην οποία θέλεις να μεταβείς – π.χ. ‘Θεσσαλονίκη’  (ή συγκεκριμένη διεύθυνση).

3. Στη συνέχεια πατάς το πεδίο με τις 3 τελείες στην πάνω δεξιά γωνία του κινητού σου και αμέσως μετά το ‘Επιλογές διαδρομής’ στο menu που σου ανοίγει.

4. Στο νέο menu τικάρεις την επιλογή «Αποφυγή διοδίων» και πατάς το κουμπί ‘ΤΕΛΟΣ’.

Εφόσον έχεις κάνει όλα τα παραπάνω σωστά και δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, σου εμφανίζεται πάνω από το χάρτη η σήμανση «ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΟΔΙΩΝ», που καταδεικνύει ότι η εφαρμογή έχει λάβει υπόψιν της τις ρυθμίσεις που έκανες και σου προτείνει μία νέα – εναλλακτική διαδρομή χωρίς διόδια.

* Προσοχή: Δεν ξέρω εάν όντως η νέα προτεινόμενη διαδρομή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτό θα το σταθμίσεις εσύ. Δεν είναι όμως σημαντικό να έχεις στη διάθεσή σου κι αυτή την επιλογή και μάλιστα μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στην οθόνη του android κινητού σου;

……..ο πρακτικός τύπος……..

Κοινοποίηση