Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις: γευστικό happening!

0
 
Ένα φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού, με παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην παράδοση και την καινοτομία, στα διαλεχτά ελληνικά εδέσματα και ποτά και με ξεναγούς σεφ, δημοσιογράφους, γευσιγνώστες και συγγραφείς, οργανώνει το Αθηνόραμα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις 12, 13, 14 Απριλίου.
 
Όπως αναφέρει το γνωστό περιοδικό:
 
«Πρώτη φορά  διοργανώνεται στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού τέτοιας εμβέλειας, όπου το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές κι εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα, θα συναντηθεί με την αφρόκρεμα της ντόπιας παραγωγής.
Τυριά, αλλαντικά, ψάρια αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές κι ελαιόλαδο, αβγοτάραχα, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες.Ολόκληρος ο κόσμος των γνήσιων γεύσεων απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στην πρώτη Έκθεση Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.
Η έκθεση ξεφεύγει από τα τυποποιημένα βιομηχανικά πρότυπα, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη, προβάλλοντας την παράδοση και την καινοτομία, τους δημιουργούς και τις ιδέες τους, την ανακάλυψη και τη γνώση μαζί με τη χαρά, τη διαδραστική επικοινωνία, την απόλαυση, ακόμη και το παιχνίδι. Εκτός από τους εκθέτες που θα παρουσιάζουν τα εξαιρετικά προϊόντα τους, την ταυτότητα της έκθεσης χρωματίζουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που απλώνονται σε τρεις κύκλους.

 
Στον κύκλο «Μαέστρος της Παράδοσης» γνωστοί δημοσιογράφοι, σεφ και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων θα μοιράζονται μαζί μας τη γνώση τους για την παρασκευή αγαπημένων παραδοσιακών εδεσμάτων. θα μάθουμε να ζυμώνουμε ψωμί, να πήζουμε τυρί, να φτιάχνουμε λουκάνικα, σαλάμια και αλίπαστα (με τον Έκ. Μποτρίνι), πασχαλιάτικα γλυκά των νησιών (με τη Μ. Λαμπράκη), αλλιώτικα μπισκότα (με την Εβ. Παπαχαραλάμπους), τραχανά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες (με την Έφη Για­λούση), τουρσιά, σπιτικά λικέρ και φρέσκα παραδοσιακά ζυμαρικά (με τον Γ. Βενιέρη).
 
Στα «Μαθήματα Μαγειρικής» θα μας δείξουν τα μυστικά τους διακεκριμένοι Έλληνες σεφ: οι Λ. Λαζάρου, Δ. Σκαρμούτσος, Χρ. Πέσκιας, Γ. Λουκάκος, Γ. Βενιέρης, Αλ. Καρδάσης, Αθ. Κωστάκος, Έκ. Μποτρίνι, Άρ. Τσανακλίδης, Γ. Χιλιαδάκη και Ν. Ρούσσος.
 
 Στα «Εργαστήρια Γεύσης» θα παίξουμε μαντεύοντας το χρώμα και την ποικιλία των κρασιών­ σε ένα «ραντεβού στα τυφλά» με μαύρα ποτήρια, θα δοκιμάσουμε επίσης σπάνιες παλαιωμένες Σαντορίνες, μεγάλα κόκκινα ελληνικά κρασιά, φανταστικές μπίρες από ντόπιες μικροζυθοποιίες, μια μεγάλη ποικιλία τυριών, όπως επίσης παραδοσιακά αλλαντικά και αλίπαστα ψάρια σε ειδικές γευσιγνωσίες με ξεναγούς τους Ηλ. Μαμαλάκη, Κ. Λαζαράκη, Δ. Αντωνόπουλο και Θ. Τσιχλάκη. Συνολικά τριάντα ­ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα δώσουν μιαν άλλη διάσταση στις ελληνικές γεύσεις».
 
 
 
Χρηστικά:
 
Τοποθεσία:   Τεχνόπολη – Γκάζι
 
Ημ/νίες εκδήλωσης:   12,13,14 Απριλίου
 
Είσοδος:   € 5 γενική είσοδος – τα παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν
 
Web site εκδήλωσης:   elladagiortigefseis
 
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ