Δεινόσαυροι της Παταγονίας στο Γουδή έως 31/3

0
Περίπου 40 ημέρες απομένουν έως ότου  ολοκληρωθεί η μεγάλη έκθεση ''Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Αθήνα'' που συνδιοργανώνεται στο Κέντρο Ιππασίας στα Oλυμπιακά Ακίνητα στο πάρκο Γουδή, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Grupo Cultural SRL της Αργεντινής και αξίζει μικροί και μεγάλοι να σπεύσουν για να προλάβουν ν' απολαύσουν το μοναδικό αυτό θέαμα!
 
Η έκθεση περιλαμβάνει έξι μεγαλόσωμους δεινόσαυρους, ανάμεσά τους o Giganotosaurus carolinii (εξάδελφος του Tyrannosaurus rex), ο μεγαλύτερος χερσαίος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που βρέθηκε ποτέ, ο πελώριος φυτοφάγος Rebbachisaurus tessonei, που ξεπερνούσε σε μήκος τα 18 μέτρα, ο κερασφόρος Carnotaurus sastrei, καθώς και ο Megaraptor namunhuaiquii με το τεράστιο νύχι.
 
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναπτύσσεται σε δυο θεματικούς χώρους, «Δεινόσαυροι και Εξέλιξη» στο δυτικό τμήμα του κτιρίου και «Οι Γίγαντες και η Εξαφάνιση των Δεινοσαύρων» στο ανατολικό.
 
Στο δυτικό τμήμα παρουσιάζεται η εξέλιξη των δεινοσαύρων από τους πρώιμους μικροσκοπικούς και σαρκοφάγους δεινόσαυρους Eoraptor lunensis, μέχρι την εξέλιξή τους στα πρώτα πτηνά που επέζησαν της μεγάλης μαζικής εξαφάνισης ειδών που έλαβε χώρα πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται ανάμεσα στα άλλα μια αναπαράσταση ανασκαφής ενός πλήρους σκελετού σαρκοφάγου δεινόσαυρου, μοντέλα και φυσικές ανασυνθέσεις που αναδεικνύουν φυσικά και ανατομικά χαρακτηριστικά τους, η πληρέστερη φωλιά του «Σαυροποντικού» Mussaurus patagonicus, καθώς και πλήρεις σκελετοί του μεγάλου κερασφόρου σαρκοφάγου Carnotaurus sastrei και του Megaraptor namunhuaiquii με το μεγαλύτερο νύχι που υπήρξε ποτέ. Στον ίδιο χώρο οι μικροί επισκέπτες μπορούν να σκάψουν και να βρουν θαμμένα απολιθώματα ή να νιώσουν σαν έμβρυα μέσα σε αυγά!
 
Στο ανατολικό τμήμα, στο κέντρο, δεσπόζουν δύο σκελετοί του Giganotosaurus carolinii, του δεύτερου μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου (και αρκετά μεγαλύτερου από τον Τυρανόσαυρο Ρεξ) που έζησε ποτέ, που «επιτίθενται» στον πελώριο φυτοφάγο Rebbachisaurus tessonei με μήκος που ξεπερνούσε τα 18 μέτρα. Παράλληλα, εκτίθεται ένας πλήρης σκελετός πλησιόσαυρου μαζί με αμμωνίτες (απολιθωμένα θαλάσσια μαλάκια που έζησαν μαζί με τους δεινόσαυρους) και γίνεται αναφορά στις θεωρίες εξαφάνισής τους. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται διαδραστικά εκθέματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως μοντέλα, ηλεκτρονικά παιγνίδια, ζωγραφική και βίντεο που προσφέρουν στα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν βασικά χαρακτηριστικά των δεινοσαύρων, τον τρόπο ζωής τους και το βιολογικό τους κύκλο.
 
Παράλληλα, στο χώρο προβολών οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας» διάρκειας 40 λεπτών.
 
 
Χ ρ η σ τ ι κ ά :
 
i. Web site Έκθεσης www.dinosinathens.gr

 
ii. Ημέρες κι ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 20.00,  Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 21.00.
 
iii. Τιμές εισιτηρίων:
7 ευρώ για τους ενήλικες και στα 4 ευρώ για τα παιδιά, με διάφορα πακέτα ειδικών κατηγοριών (εκπαιδευτικοί, ομάδες, οικογένειες, πολλαπλές επισκέψεις κτλ.).
 
iv. Τοποθεσία: 
Κέντρο Ιππασίας στα Oλυμπιακά Ακίνητα στο πάρκο Γουδή.
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ